Jämställdhets- och integrationsplan för Ekarnas GKbarn

– Klubben skall välkomna medlemmar och gästspelare oberoende av kön, etnisk tillhörighet, sexuell läggning och religiös eller politisk inriktning.

– Kvinnor och män, flickor och pojkar skall i vår klubb delta på lika villkor och spela, träna eller tävla tillsammans utan särskilda arrangemang.

– Genom fyra olika banlängder skall fysiska skillnader på grund av kön, ålder eller kroppsliga hinder utjämnas. Genom golfens unika handicap-system kan de ändå spela och tävla med och mot varandra på samma villkor.

– Klubben skall aktivt verka för att öka andelen kvinnliga medlemmar till fler än 30% (riksgenomsnittet för golf 2015).

– Andelen kvinnor bland förtroendevalda skall minst spegla andelen kvinnliga medlemmar.

– Golf är enligt Riksidrottsförbundets undersökning en billigare sport att utöva än t.ex. fotboll och innebandy och definitivt billigare än ishockey för ungdomar 9-15 år. Klubben skall leva upp till detta genom så låga kostnader som möjligt för denna åldersgrupp.

– Vid klubbens tävlingar skall det normalt inte finns särskild herr- och damklass, ej heller särskilda åldersklasser, utan båda könen och alla åldrar spelar tillsammans och på lika villkor. Dock kan dam- och herrkommittén, liksom ungdomskommittén, ha verksamhet riktad till olika kön och ålder.

– Klubben skall verka för att ingen form av sexuella trakasserier förekommer vare sig bland medlemmar eller anställda.

– Klubben skall vid anställning av personal verka för att personer oberoende av kön, etnisk tillhörighet, sexuell läggning och religiös eller politisk inriktning ges möjlighet att söka lediga anställningar.

– Klubben skall om möjligt kunna erbjuda anställning av personer med någon form av reducerad arbetsförmåga eller annan svårighet att få reguljär anställning.

– Klubben skall om möjligt kunna erbjuda personer att fullgöra samhällstjänst i klubbens verksamhet.

Driving range
Öppen. Rangen stänger tisdagar kl 19:30 för plockning.