Damkommittén: Eva, Therese, Birgitta, Lena och Ingvor

Damkommittén

Damkommittén har fem ledamöter; Ordförande Eva Siljevall, Birgitta JonassonIngvor Nyvall, Lena Jansson och Therese Bonander Persson. Under åren har det blivit allt vanligare med tjejer på golfbanan och det tycker vi i damkommittén är kul. Vi vill se ännu fler! Därför arrangerar vi tävlingar, åker på golfresor och hittar på andra saker som gör att damgolfen blir extra roligt. Det är aldrig för sent att börja spela golf! Kontakta någon i damkommittén för mer information. Vi ses i sommar!

Vad händer 2017?

Nytt år – nya roliga tävlingar, resor och event för våra damer.  Vi har bl.a som mål att få dig som är medlem och som spelat få rundor eller har ett högre handicap, att spela mer. Med tanke på det, har vi lagt in en speciell tävling i vårat spelprogram, ”TvåmannaScramble” , den 13 juni. Vi vill förstås att alla ska spela mer och upptäcka våra roliga tisdagar mm, så ladda ner vårat spelprogram under ”Bilagor” och boka in dessa dagar!!  Håll också ögon och öron öppna, titta på anslagstavlan, läs våra mejlutskick mm –  så ni kan vara med på allt vi arrangerar 2017!    Kontakta mer än gärna,  någon i Damkommittén för mer information.

Årets största tävling är Ladies Tour. Tävlingen arrangeras av Västergötlands Golfförbund och består av 5 deltävlingar där man samlar poäng till Order of Merit. De tre bästa resultaten räknas. Tävlingen är öppen för alla damer över 18 år. Var och en anmäler sig individuellt till respektive klubb. Första tävlingen spelas på vår bana, Ekarnas Gk, lördagen den 13 maj – så kom och var med!!

Se även info som följer nedan. 

Ladies Tour
Tävlingen arrangeras av Västergötlands Golfförbund och består av 5  deltävlingar där man samlar poäng till Order of Merit. De tre bästa resultaten räknas. Tävlingen är öppen för alla damer över 18 år. Var och en anmäler sig individuellt till respektive klubb eller på Min golf (golf.se). Ta gärna kontakt med varandra för samordning av resa!

Old Ladies
Ekarnas damer 60år eller äldre har möjlighet att delta. Tävlingarna går över 13 ronder där de åtta bästa räknas efter ett poängsystem. Anmälan görs individuellt till respektive klubb eller på Min golf (golf.se) , kontaktpersoner för Ekarna är Ingvor Nyvall och Birgitta Jonasson. På klubben finns en pärm med mer info om tävlingen.

Parcupen
Spelas i en klass upp till 19 par därefter delas det upp i A- och B-klass. Regler finns på cuplistan.

Tidagstävlingar
Gäller för DamEkarnas medlemmar, övriga damgolfare kan delta utan tävlan. Du som vill ha social samvaro med enbart spel (inte tävling) är också välkommen – Vi brukar börja i slutet av april och håller på till mitten av september (med uppehåll i juli).Lite olika tävlingar, så se spelprogram för info. (Går att ladda ner under ”Bilagor” ).  Man kan vara med hur många (eller hur få) tisdagar som helst, alla är separata tävlingar!

Damcupen
Samtliga anmälda damer delas upp i två jämna grupper för A- respektive B-klass före lottning. Varje rond skall vara färdigspelad till uppsatt datum. Regler finns på cuplistan.

Birdieträdet
En tävling i tävlingen. Du kan sätta upp din ”birdie” från resultatet i samtliga singel-tävlingar från de olika spelprogrammen. Vi accepterar också HIO/ Eagle sätts upp som ”birdie” på trädet.

Mer information och senaste uppdateringarna finns i pärmarna som står i hyllan mitt emot receptionsluckan (i entrén).

Aktuellt från damkommittén

Avslutning Tisdag 12 september

Vi var ett 20-tal damer som avslutade årets Tisdagstävlingar med en Lagtävling ”123”. Det var en mycket blöt bana och lite regn fick vi på oss. Men glada miner överlag, för som jag brukar framhäva, vi är alla vinnare!  Dagens tävling vanns av Liselotte, Kerstin och Eva -Grattis till oss!  Vi åt lite gott tillsammans efteråt och lyssnade på en föreläsning av Tina Dahlöf  ”Tanka dina tankar”, som var både rolig, intressant och nyttig. Alla fick sig en tankeställare, hoppas jag 🙂  Ett tema jag tycker att vi ska fortsätta att ha med oss i vår strävan att bli bättre golfspelare!   Efter föredraget hade vi prisutdelning för alla höstens Tisdagstävlingar – Grattis till alla er! (Alla resultat finns i Dam-pärmen i hyllan vid kansliet). Prisutdelning till Par- och Singel-cuperna – Grattis till er också! Även Birdieträdets vinnare, som i år var Karin Månsson prisades. Hoppas att alla som var med kommer tillbaka till våren ! Till er som inte varit med ännu – kom och var med nästa år – ju fler vi blir ju roligare blir det!

Golfåret är inte riktigt över ännu, så vi hoppas att det blir bra väder resten av hösten, så vi kan spela ett tag till!  Bl.a är en tävling i Ladies Tour kvar – den går 23 september på Brevikens Gk.  Kul om vi blir många från Ekarna då, så anmäl er till den om ni kan!

Tina Dahlöf

 

Avslutning Tisdagstävlingarna

 

 

 

Hösttävlingarna

Oj vad tiden rusar iväg! Vi har hunnit spela några omgångar i höst, och har nu bara tre tisdagstävlingar kvar. Det har varit mycket golf för många av oss och tyvärr har flera seriespel och andra tävlingar för damerna krockat med våra tisdagstävlingar. Men huvudsaken att vi håller igång, för damerna i klubben är generellt väldigt aktiva. Men jag hoppas ändå att fler damer kan deltaga på de tisdagar som är kvar!

Parcupen och Damcupen är avgjorda – vi gratulerar Liselotte Egerzon och Lena Jansson som vann Parcupen och Liselotte Egerzon (igen) som tog hem Damcupen!! Dubbelseger till Liselotte – bra jobbat!

Tre tisdagstävlingar kvar alltså, och den tredje är en lagtävling över 9 hål med lite prisutdelning med mat och trevligheter som avslutning. Alla ekardamer hälsas välkomna att delta, som alltid – så kom och var med!

Det är två tävlingar kvar i Ladies Tour, som är öppen för alla kvinnor över 18 år. Den första går på Läckö den 10 september och den sista på Breviken den 23 september.

Har ni några funderingar kring damernas golfspelande – hör av er till någon av oss i Damkommittén!

Vi ses på banan! //Eva

 

 

Kanontrevlig Våravslutning för Tisdagstävlingarna TISDAG 27 juni

Fint väder, bra golf, rolig tävling, god mat och prisutdelning – vad mer kan man begära?  Apelsinbollen blev åter igen en lyckad tävling. 14 spelare kom till start, och med tanke på att några damer spelade D60 seriespel och några var på semester, så var det ändå en bra uppslutning!  Kanonvädret är vi tacksamma för.

Alla lagen kom in med Apelsinbollen i mål (visserligen blev några våta pga räddningsaktion i vattnet – men vad gör man inte för laget! ..). Bästa bollen blev lag 2 (Birgitta J, Agneta S och Eva K) som lyckades få 20 poäng på 9 hål!  Singeltävlingen vanns av Yvonne D och på andra plats kom Birgitta J.  Alla var dock vinnare idag, då vi varit ute och rört på oss, haft trevligt och ätit gott!  (Tack restaurangen för kanongod KycklingToast! )  Många fick ta emot priser, (alla vårens tävlingars placeringar prisades)  och Tack till alla som varit med och bidragit –  vi ses igen när vi drar igång höstens omgångar den 1 augusti!   //Eva S

Tisdagstävlingar Maj

Ja, nu har vi avverkat halva vårsäsongen – när det väl har dragit igång, går det i en rasande fart! Vi har haft många damer på de flesta tisdagstävlingarna och i takt med att vädret har blivit bättre har resultaten också blivit bättre.

På våran 4:e tisdagstävling(16 maj)  hade vi Rose-Maries Cup, där 20 damer kom till start och vi samlade in nästan 3000kr, som skänktes till Cancerfonden! Vann gjorde Christina Svensdotter(72 netto), tätt följd av Eva Siljevall(74 netto) och Yoko Malmsjö(75 netto).

 

Glada vinnaren Ann-Kristin (Onsjö)


Fint väder på Utbytesgolfen!

 

Tisdagen den 23 maj, hade vi bjudit in Onsjö GKs och Koberg GKs damer, för lite ”Utbytesgolf”.

Vi spelade 9 hål i ett härligt sommarväder och avslutade med en go fika med prisutdelning.

 

 

Vann gjorde Ann-Kristin Juliusson från Onsjö, med 34 netto. Sedan var det 5 stycken med netto 35, bl.a Birgitta Jonasson som knep 2:a platsen . 3:e platsen delades mellan Therese Bonander-Persson och Irma Fredriksson (Onsjö).  Det blev en väldig trevlig golfkväll, och vi hoppas att detta utbyte kommer att fortsätta framöver.

 

Ladies Tour

Yoko, glad för sitt pris!

Lördag 13 maj spelades Ladies Tour på Ekarna. 57 startande damer och 1 fantastisk starter (Torbjörn Waltersson). En regnig golfdag, men många bra resultat (och banan fick mycket beröm) – hela 8 damer sänkte sitt handicap!  Ingen Ekdam vann någon klass, men Christina Svensdotter kom 2:a i A, Yoko Malmsjö 3:a i B och Ingvor Nyvall 2:a och Therese Bonander-Persson 3:a i C. Närmast-hål vann Sofia Dahl!  Bra jobbat alla !!  En kul tävling!

 

 

 

 

 

Upptaktsmöte 2017

Idag , Tisdag 18 april hade vi Upptaktsmöte och ca 20 st damer kom och lyssnade på Domaren Ulf, som  körde en välbehövlig genomgång av golfregler mm. Christian informerade lite om klubben mm. Vi fyndade lite golfkläder, informerade lite om Tisdagstävlingarna, Cuperna och Ladies Tour. Sedan avslutade vi med en jättegod sallad och genomgång av svar på de kluriga Rätt/Fel-frågorna om golfens regler. Vi kommer att fortsätta med regeldiskussioner på våra Tisdagstävlingar – och kvällens diskussioner visade väl att det inte är bortkastad tid …. Tack alla för att ni kom, Tack Christian för info och alla extrapriser, Tack Stefan m personal för god mat och Tack Ulf för välbehövlig genomgång!!

Damkommittén

Damkommittén består av:
Eva Siljevall (ordf) – tel. 070 751 01 55
Lena Karlsson  tel. 072 245 76 10
Kerstin Larsson – tel. 070 662 17 87
Lena Jansson – tel. 070 466 78 73
Therese Bonander Persson – tel. 070 647 90 54

Bilagor

Här hittar du bilagor att öppna/ladda ned till din dator eller smartphone.

Spelprogram 2017, Damkommittén

 

Skicka ett meddelande


EKARNAS GK
Balders väg 12
467 31 GRÄSTORP

Kansli: 0514-12061
Mail: info@ekarnasgk.se
Öppettider Kansli/Shop:
Mån 09.00-15.00
Tis 09.00-15.00
Ons 09.00-15.00
Tors 09.00-15.00
Fre 09.00-15.00
Under lågsäsong Nov-Mars ring gärna och kontrollera att personal finns på plats eller skicka mail på info@ekarnasgk.se.

Bankgiro: 367-7713.
Swishnummer: 123 476 32 49
OM KLUBBEN
Det vi är mest stolta över är givetvis vår bana. Inte särdeles lång och svår, men med en kvalitet på greener och fairways som fått mycket lovord de senaste åren. Vår greenkeeper Jan med personal lyckas varje år överträffa våra förväntningar.

Driving range är stängd för säsongen. Självplock gäller när vädret tillåter.
0514-120 61
info@ekarnasgk.se
Vi försöker hålla hemsidan uppdaterad med den senaste informationen, men om ni har frågor eller åsikter - tveka inte att kontakta oss! Vi ser fram emot att svara på era frågor.