OG  SPELPROGRAM 2017

14    SEPTEMBER              BREVIKEN  GK

28    SEPTEMBER     LUNDSBRUNN  GK

O.B.S

Den hcp klass ni har när ni startar första tävlingen behåller ni hela spelåret oavsett om ni höjer eller sänker er.

Ni är skyldiga att kontrollera era scorekort när ni hämtar ut dessa.

Endast ni ansvarar för att kortet är rätt ifyllt med rätta uppgifter.

Tävlingsbestämmelser för OG Skaraborg 2017

MÅLSÄTTNING

Bereda dem som fyllt eller under året fyller 64 år samt de som är äldre, ge tillfälle till kamratlig och social tävlingsform.

Att genomföra golfen på ett roligt, intressant omväxlande och trevligt sätt, Bereda möjlighet till spel på andra banor inom Skaraborg

OMFATTNING

En individuell  tävling i två klasser  samt en lagtävling mellan klubbarna.

DEN INDIVIDUELLA TÄVLINGEN

Klass A spelare med hcp 0-17,0 spelar alltid slagtävling

Klass B spelare med hcp 17,1- 36 spelar alltid slaggolf

Klassindelningen avgörs vid första start, man spelar i samma klass oberoende av hcp

Justeringar under hela spelåret.

Den som fyllt eller under året fyller 75 år får välja att spela från röd tee. Vald tee bibehålls sedan hela spelåret.

Varje spelare bör förse sina bollar med markering före första start.

Poängen utdelas 1 till 25 poäng med fördelningen att segraren i varje klass erhåller 25 p

tvåan 22 p och trean 20 p osv. till 1 poäng. Dom femton bästa i varje klass erhåller pris.

LAGTÄVLING MELLAN KLUBBARNA.

De 5 bästa nettoresultaten för varje klubb adderas. Lägsta antalet slag ger bästa placering. För att få deltaga i tävlingen skall klubben ha minst 5 deltagare som fullföljer den aktuella tävlingen

Bästa placering ger 13 poäng, 2:an 12 poäng o.s.v till 1 poäng.

TIDER

Tävlingsinbjudan utsändes till klubbarna senast 2 veckor före speldag.  Anmälan insändes till den aktuella klubben 2 dagar före speldagen senast kl 12,00.

Startlistor aviseras dagen före speldag av respektive klubb senast kl. 12,00

Vid shotgunstart får första start ske tidigast kl, 09,30. Vid löpande start får första start ske tidigast kl, 08,00 för klubbar i närområdet i första hand.

Anmälan skall ske via MIN GOLF eller direkt till aktuell klubb.

Resultaten översändes inom 3 dagar efter genomförd tävling, både till kontaktmannen i varje klubb och till alla OG klubbarnas kansli. Det åligger varje klubb att tillse att de deltagarlistor som skickas till arrangerande klubb är korrekta och tydliga. Arrangerande klubb lottar tävlingen så att spelarna från samma klubb går i bollarna efter varandra och eventuell samordning sker utefter denna lottning.

HANDIKAPPGRÄNSEN 17.0 MELLAN KLASS A OCH B

GIT kan inte registrera om spelaren spelar från gult eller rött så varje spelare måste se till att det står rätt på startkortet innan tävlingar.

Viktigt att de som lottar försöker att röda spelar med röda, alternativt 2 röda och 2 gula i samma bol

Ingen gräns för att ha deltagit i ett visst antal tävlingar för att få deltaga i sista tävlings-

dagens middag.

Ackumulerad resultatlista, resultat och lagresultat skall finnas på ansvarig klubbs hemsida . År 2017 är det Lundsbrunn Gk som har samordning

STARTAVGIFT

Greenfee 150 kr och startavgift 30 kr skall gälla på alla klubbar. SGF kort. VGF kort gäller ej.

Det år inte tillåtet att medföra hund under OG-tävlingarna.

TÄVLINGSLEDARE

Det åligger tävlingsledaren att följa SGF:s tävlingshandbok. Vid okänlig väderlek kan tävlingen avbrytas. Kan inte tävlingen återupptas inom rimlig tid, skall tävlingen strykas, ingen återbetalning av greenfee och startavgiter.

Avslutningen: Efter näst sista tävlingen avslutas poängberäkningen.

Avslutningsdagen räknas som separat tävling med egna priser

PRISER

Samtliga priser utdelas endast vid sista tävlingen.

Klassegrarna i var och en av de 12 deltävlingarna erhåller en summa pengar beroende hur många starter de är under året.

Priser till dom 15 bästa i varje klass i den för spelåret sammanlagda poängtävlingen fördelas enligt index och procenttabell.

Driving range
Öppen. Rangen stänger tisdagar kl 19:30 för plockning.